Wednesday, April 30, 2008

Perbadanan PJ family day - cherating

hmm..

title cam best kan..tapi turn out jadi tak best. Tau nape..mirul tak sehat. Friday tu masa balik ami dr nursery pon die dah stat bersin2. Esok masa nak bertolak tu pon dah teruk dah flue die. Sampai cherating terus je demam. Frust la abah die. Dah beli pelampung itik nak mandi kolam ngan anak pon tak dapat.

Sampai dlm kul 2 pm. Lepas register terus balik bilik. Sampai bilik mirul tido...tido je sampai ke petang..bawak jalan2 kat bawah pon die nampak gelisah...malam tu malam opening..ade bbq...tapi sebb mirul nampak makin meragam...i decided to take him back to the hotel room. Sian die, mase tu dah start demam...panas skit la..kasi makan pcm ok skit..

bila pikir balik, tu la pengorbanan seorang ibu...sempat makan 2 ekor udang bakar je for dinner. Pastu terus je naik...takde mood la nak makan. Risau tengok anak. Tak lama pastu, hubby call dr bawah..."hey, u r nominated to be queen of the night la...kalo tak dah menang" katenye...heheheh, bukan lawa mane pon, dah la dah gemoks...baju pon biase je...tapi ikut theme la..red & white. mase tu dengar hubby cakap, senyum sumbing je. Dlm hati risau kan anak bukan kepalang. Masa tu pikir, "Ya Allah, harap selamatkan la, jgnla jadi pape..paham2 je la nak balik kl jauh tu.

tengah malam tu temp naik mendadak. kasi PCM...sejam pastu turun balik. Esok pagi, hubby ajak balik. Ye la masing2 pon dah takde mood...tapi hati saya lebih kepada risau. On d way back tengok amirul dah ok sikit...agaknye die sian tengok mama ngan abah die kut...sempatla singgah kemaman jap beli keropok. Pastu terus je kitorang balik. On d way tu panas badan die ok..dok sponging die dlm kete...sampai kl la jugak dok berdoa tak putus2 dlm hati..kalo nak stop pon tak guna jugak..dr akan kasi PCM, antibiotik...so terus je la balik...sponging2...kasi susu...sampai je kat pjaya, keadaan die makin panas...kasi susu pon tak nak dah...mula2 ingat nak pi klinik je tapi dlm keadaan mcm ni yg paling baik adalah voran & sponging gile2...so terus cakap kat hubby bawak gi hospital pakar annur, masuk la kejap Emergency tu......masa tu temp. dlm 39. Macam dah tak sedar je...risau tatau nak cakap.

menjerit2 die masa kene mandi tu, macam dah tak sedar la..sian die..PCM dah tak lawan dah. masuk je Voran, lepan satu jam...dah ok.

balik umah...abah..abah..huhu!!!

tu la cerita nya...jadila the running queen hari tu..pe nak buat takde rezki.

balik umah

2 comments:

dLyn aZmi said...

xpe mama ooi.. ank lebih penting kan ;)

suhana said...

byk btul dugaan jaga ank ek..aku kagum dgn ketabahan ko..aku tgk mmbr2 lain yg ada ank pon seme camtu..byk btul pngorbanan utk ank..