Sunday, March 2, 2008

febuary 2008..

Bulan february 2008...banyak perkara sedih dah berlaku...Harap Mac yg tiba ni akan membuka lembaran sinar kegembiraan..mula dikejutkan dengan pemergiaan arwah kakak sulong emak ke rahmatullah akibat sakit dada...

kalau ikutkan apa yg saya belajar..chest pain, takde lain tu heart problem la...ni kire yg kedua dlm family mak...eh tak yg ketiga...arwah mamak, arwah paksu chenderong balai (ni tak sure sebb dengarnya meninggal masa tengah duduk2, not confirm because of chect pain or stroke..pastu yg ni umi...

skang ni tinggal mak ngan maksu je kat tapah...semoga allah cucuri rahmat ke atas rohnya dan insyaalah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...semoga allah panjangkan umur ibu2 kami yg masih ada..aminn..

last week pulak...mak & father in law dr melaka dtg...
ajak pi lawat kawan nye sakit dekat USJ 4...sampai kat umah dioang dah dalam kul 9..ye la balik keje baru dapat pi...dah penuh ngan org baca yaasinn...
pakcik tu kawan baik abah ngan mak...baik jugak ngan hubby...
according to them..pakcik tu dulu plum...tapi ape yg saya nampak kurus sangat, almost anneroxic rupanya...dah balik barula tau..pakcik tu ade hepatocellular carcinoma (kanser hati) final stage...
itula dia, cell cancer is highly proliferate...detect bulan 12, bulan 2 dah jadi camtu...ya Allah...selamatkan aku & ahli keluarga yg lain dari penyakit2 yang menyakitkan amin...

pelbagai rentetan yg berlaku ni...menyebabkan saya berpikir...hargailah harta yg kita ada ini..harta yg saya maksudkan adalah nyawa2 org disekeliling kita....kerana kematian dan kehidupan jaraknya ibarat 2 jari (sabda nabi SAW)...

agaknye sebb badan rase tak sedap...mula la asik termimpi macam2...my baby dapat flu for the 2nd time bulan ni...mlm tadi tak tido sangat, siap mimpi...ada sorang tua datang (perempuan) nak ubat, die datang dan baca ayat kat amirul hadiff...pastu ketuk jari2 mirul secara perlahan...terjaga pastu terus confius...ya Allah..ape bende pula ni...harap2 semua tu mainan tido lah...

2 comments:

dLyn aZmi said...

hmmm... ntah ler wahidah.. mak aku pun sakit tu.. slip disc.. hopefully xde pape lah when she goes for check up end of march nanti....

suhana said...

ajal maut seme dh tetap..risau bila pikir2, cukup ke bekalan aku ni..nak2 bila dh dok oversea ni, dugaan sgt besar. muslim komuniti pon mcm2 cara (solat pon mcm2 gaya). kadang tu rasa nak pilih cara senang mcm sesetengah org kt sini..anyway, its a good thing when u always remember ajal n maut and appreciate people around u..n i wanna say this, i love u..hehe