Monday, March 23, 2009

benarkah sungguh bagai yg di kata..proton exora

PROTON Holdings Bhd's maiden multi-purpose vehicle (MPV), the Exora, is scheduled to be launched on April 15, some buyers who had test-driven the MPV disclosed.


The on-the-road price of the 1.6-litre Exora, excluding insurance, will be not more than RM77,000.

Two versions are available, with the entry-level unit selling at about RM72,000.


If you add another RM4,000, you will get the high-line unit with extra features including leather seats and a navigational system with DVD-playing capability.


The Exora is value for money. It is good-looking, spacious and cramped with attractive features.


-Source: NST 18th March.


Meh kite tengok cemane rupenye exora itew...


sisi..mcm wish kan..

belakang pon mcm wish jugak

depan je mcm proton..
conclusion..sebagai peminat tegar wish..saya berazam untuk melupakan wish dan menyambar exora satu..
gomen dah kuar pekeliling katenye..leh wat pinjaman gomen max 6X K..oklah tu kut..bayar bulan2 pon kurang..
p/s: bole ke aku drive ulang alik ngan kete ni ke tempat keje..50km to & fro..dah 100km/day.
boleh kan aje le.
mengerikan..

to putjaya residents, depan maidin putjaya akan di buka show room utk exora ni..mayb weekend nih start dah kut..tunggu jelah.


7 comments:

HEMY said...

Huhu...test drive dulu...try brek apa sume..kiki

tapi utk menggantikn wish..buleh la kot..

yushida03 said...

org kata (org kata laa)model2 proton ni, kena tunggu setahun dulu baru boleh beli.. tunggu org lain beli dan pakai dulu... hehehee..

Mak Su said...

mmg tertarik, seswai utk maksu rasanya

dr_wahida said...

hemy,
sure..nak test drive weekend nih.

yushida03,
org kate memang pon. sebb tu dari dulu tak berkenan kan proton. tapi wish punye pasal takpe lah.

maksu,
ape lagi maksu, test drive le. dah beli jgn lupe letak kat blog..maksu & exora.. :)

Mak Su said...

dr_wahida :)

maksu sebenarnya tak pernah terfikir setakat tulis blog boleh tulis novel, mcm jauh panggang dari api. tapi, kita tak tahu kan kalau tak mencuba.

cuma maksu tak konfiden ler bab mengarang ni. macam tak reti jer
:(

tapi maksu tertarik gaks ngan idea tu :D

kirana said...

wah mau angkat exora yer!

dr_wahida said...

maksu,
okes, nanti saya uruskan.

kirana,
tadi rasa mcm nak..tapi baca entry yg latest nih pulak...hehehe..rambang mata den.