Tuesday, March 24, 2009

perodua nak compete lagi..perodua MPV will be launched on aug 2009

camne entah boleh terhidu pasal ni pulak. baru je buat posting pasal proton exora. actually..yes, i'm looking for an eligible candidate..macam nak kawen je bunyi.

Macam uols dah tau, i love wish so much. but come to think of it..i don't want to waste(bole ke gune waste) a part of my monthly income just to pay for a vehicle. unless my pay + my husband pay bole lebih dari 12K. Bukan ape, taknak la sebb kan kereta idaman nanti banyak bende nak kene limit kan. jadi tak enjoy mcm tu.

Kenape sibuk sangat nak pakai mpv ye?! sebb saya ada keluarga yg besar (campur mak ayahla..tak paham ke??..campur maid lagi..tau la anak saya sorang je...sorry la lately nih rase mcm nak marah je kat manusia bodoh piang.).

lepas terhidu..snips..snips..bau mpv perodua pulak nih..


haiiyoo..cemane ekk..takpela...test drive je proton tu pastu dok diam2 tunggu sampai mpv produa pulak kuar. pastu baru make a decision..istikharah la dulu yek!!.


layan gambar jom..
proposed design:
@ini interior nye..kecik as compared to
mpv proton - larger seats..
ini seats mpv proton ye..jgn konfius..
model ini berketinggian 182cm tahu....still ade space atas kepala for mpv proton.

all pic taken from paultan.com..masuk sini kalo nak tau lebih.
conclusion: test dulu baru tau..so hujung tahun la baru buat keputusan muktamad.
























.

9 comments:

HEMY said...

bagus2...wat dulu perbandingan..baru leh beli betui2..ekekeke

Mak Su said...

wah! adik beradik kunsheell pun nak ada mpv gaks? tapi kecik skit? errrr, rasa tak seswai ler, anak2 maksu semua dah lebih tinggi dari maksu, huhuuhu

Mama-Danish & Sarah said...

Doc,Kia punya offer dasyhat gak doc, siap kasi kat kita cash money RM10k lagik....

yushida03 said...

kalu tgk rupa, mcm lawa perodua nyer lagi.. tp rupa lawa ni subjektif.. tp tgk ruang kecik tu, mcm lowpoint la pulak.

mcm compare grand livina vs avanza. for me livina lg cun, tp avanza lagi spacious n practical.

mpv ni berminat gak, tp ushar jer la dulu... tgk la 4,5 tahun lagi - masa tu ntah model apa lak kuar :)

Skin said...

wahidah, comelnya, and harga pun not bad.. senang ada MPV ni nk angkut brg2, especially kita perempuan mmg the kids dgn kita je.. think long term mmg berbaloi.

kirana said...

kalo dari segi paras rupa
nampak produa cam cun sket dr exora

saya cadangkan tunggu plat kl WWW nnt akak beli ..hiks tiba2 jer kait ngn plat plak

dLyn aZmi said...

hmmm..
am not a big fan of proton dah..
mcm slalu jek problem..

but anyway... as u said.. istikharah ler dulu...
ujung thn aku balik dh dpt tgk or naik kete baru ko hehehe

dr_wahida said...

hemy,
betul.

maksu,
proton besar skit le..tapi enjin die campro.

mama,
kia tak masuk list sebb not recommended.

yushida03,
mane nak?..yg cun tapi tak pandai masak ke or yg rupe tak cun tapi kerja bagus. :) . kalo i pilih yg fizikal cun kut, masak leh beli kedai.. :)

skin,
yup, betul tu. tapikan..tiap kali tengok wish mesti mcm nak je.

kirana,
betul la suggestion u tu.

dlin,
aku pontak minat proton..hafiz lagi tak suka. perodua ok sebb enjin die mitsubishi. nanti arr tengok yg mane...rumah lagi nak renovate..hai duit2.

suhana said...

aku pon asyik tpikir nk beli kete baru..tensen sbb pikir kete aku kt kg yg dh lunyai tu..bila citer psl ni je mesti aku rasa mnyirap..ko bayangkan pakcik aku pon blh lunyaikan kete aku, siap ngan eksiden lagi tu..ikutkan hati aku yg marah ni, mau aje aku jual kete tu, biar seme org xleh pakai, baru puas ati aku..hehe, marah kt sini lak..sorii..anyway, beli la ye..aku pon plan nk blk ni..ada rezeki blh naik kete baru ko..