Sunday, July 26, 2009

H1N1 outbreak for us to have a break.

hari ni kelas tutup mayb utk seminggu. tau kenapa?? H1N1 outbreak at ukm kl hostel.

so sempat la I meng-update yek.

tengok blog anul..die tanya ape buat hujung minggu..well, sekarang ni untuk info kawan2 yg jauh di mata..kami sweet couple asik keluar bertenet je..ape?? husband * wife ape salahnye. anak tinggal dengan bibik le..

dak aiih..sebenarnya, rumah yg weol beli tu dah siap. dah boleh amik kunci pon. rumah tu terletak di taman emas. double storey terrace house. purposely weol beli intermediate sebb weol bukan anak org kaya...tapi weol cuba la usaha utk jadi kaya dan melahirkan anak org kaya. weol tak mampu nak beli corner lot yang mencecah 500K. planning weol nak beli tanah & buat rumah kat atas tanah tu bila duit cukup nanti..bila duit nak cukup? kenela usaha since weol bukan anak jutawan.

so..hujung2 minggu weol pergi membeli & survey lampu2 hiasan utk rumah baru. ade setengah org taks nak umah intermediate sebb tak class..tapi sebb itu je yg termampu setakat ni, weol akan cuba jadikan rumah tu class, se class yang mungkin. hajat di hati, weol tidak akan letak kalimantang sebijipon di rumah. lampu2 lain di dalam rumah termasuk di dalam guest room yang ade 3 tu pon akan di gunakan lampu hiasan. kami kena berlaku adil sebb rumah tu ade 4 blk.. master bedroom-utk weol, satu bilik utk my family (bila dtg), satu bilik utk my in law's family & satu bilik utk bibik. waima utk bibik pon, bilik itu akan tetap dihias indah sebb itu bilik weol bukan bilik bibik. so akan di susun atur incase emergency boleh la tetamu selesa tido di bilik tu..perhatian!! saya keluarga besar, 8 beradik, 23 anak sedara dan 7 ipar.

umah tu dah bole masuk. tapi sebb janji weol nank buat ID skit..tapi takla panggil eric pon..guna khidmat en hafiz je pereka dalaman nya..

kalo jadi nanti saya paste le gambo before & after. kalo bekenan bole contact en hafiz utk reno umah uol pulak. jangan risau..die arkitek berdaftar.

ape yg i merepek meraban nih.

nak cite pasal 2nd trip for research activities...ala..ingat tak lagi yg i cite pasal longevity genes among elderly umur 80thn ke atas?? projek itule..

sebb itu juge kami telah ditangkap..(gambarnye) dan di masukkan ke dalam paper..paper sinar..

enjoy the pics..


makcik/nenek..90++ dah bongkok 3 dah..tapi sian sangat..dok sorang tu..nak makan kene la masak dalam terbongkok 3 tu..nak ikan kene jalan kaki beli ikan..sayu je. (uol nak tengok kasi terbalik itu monitor).


this makcik looks like 60++ kan..but hey, she is 80++ already..penting ni utk tengok genetic profiling die nih.


ni gambor dan cerita dalam paper..kalo nak tau ape wartawan tu kabo..click enlarge yek..
ok sudey..len X sambung..
psstt!! esok leh update lagi..since esok pon tutup sekolah.



7 comments:

kirana said...

cepat letak gambar ...tak sabar nk tgk decor ni...

ok la tu janji dpt beli rumah duit sdiri..ada kepuasan

eh nk tny..sofa akak beli tu brp ek..smlm tka masuk pon kedai tu ada jual color hitam..mcm minat gak ..

HEMY said...

nenek tu pny jln kaki beli ikan tu yg buat dia masih mampu buat mcm dlm umur camtu..

apa lagi..da umah try la submit rancangan casa impian..kot2 bertuah..haaaa

wh0se said...

baguihyer orang dulu2kan...pandai jaga kesihatan...tua pun masih larat buat kerja berat2 mengalahkan orang muda....

~bootet_nuruL says~ said...
This comment has been removed by the author.
~bootet_nuruL says~ said...

waaaa.....dr....tibe3 tringat kta makan dengn lahapnya kt kdy mkn tepi dewan tuh hahhaaa masak lomak ikan patin dia superrrrsodappp yummmm3....mentang3la ketuo kg blanjoo hee nak pg lagiiii.....
~Huda..=)

dr_wahida said...

kirana,

sabor..nanti ai letak le..sofa tu dalam 3K kat valencia.

anul,
itula tu..exercise makes you live longer.

whose,
daily activies diorang mcm tu.tak cam kita..gi keje dok atas kerusi sampai balik.

nurul,
ye..sedap sungguh gulai ikan patin.

Mak Su said...

slamat hari raya dokter wahida, cute ler sekarang nampaknya :)

dan apa ek rahsia warga emas yg sihat dan kelihatan awet muda... :)