Tuesday, May 12, 2009

hasil kerja seni lelaki itu di tanganku

alkisahnya..lebih kurang 12 noon..aku melangkah keluar dari bilik. niat di hati nak gi kuar ke coket nak cari roti (whole meal bread dah abis)..sampai kat lift tingkat 4 ade 2 lelaki juga sedang menunggu (sorang tua skit, sorang lagi muda asik membalas sms). lift pon sampai tapi bukan utk turun tapi terus naik ke tingkat 5. lelaki yg agak berumur tu sibuk nak masuk padahal di tegah oleh kawannye.
"eh lift ni nak naik lah..kita nak turun"
"tak..takla..jom jom."kate yg berumur tu.
dalam hati aku dah cakap..memang sengal gak ni..dah sah2 nampak lampu tu nak naik..aku buat dek je sebb aku nak turun & aku pasti lift tu akan turun balik & at that time baru aku masuk.
kesengalan yg aku sangka awal2 tu bukan je sengal malah tahap gaban punye sengal/bengap (sorii la..memang terpaksa cakap)..
aku melangkah masuk bila lift terbuka..terjengul 2 wajah yg sama..yg muda tadi masih lagi asik dengan sms nye..aku melangkah berhati2..apa yg aku herankan..bila aku masuk melangkah, terus lelaki itu menekan 'close'..aku terkepit tapi dari terkepit di bahu aku cuba menahan guna lengan..sepatutnya..bila kita tolak guna lengan pintu terbukak semula..tapi apa yg jadi..lelaki sengal tu makin galak menekan close..tapi mulut die dok sebuk cakap..alamak..alamak..stupid..ko lepas la butang tu..
aku masik lagi terkepit..aku agak risau..dok membayangkan..kalau la lif ni bergerak agak2 mau terputus lengan aku..ya allah..menggigil rasa tulang..memahan sakit lagi..akhirnya lelaki tu lepaskan butang dan pintu lift terbuka sendiri sebb aku masih menggunakan kudrat yg ada utk menahan. hei..lama tau die tekan 'close' nih.
kenapa aku tak cabut je..jawapannya dah tak boleh..kaki dah kat dalam..mcm mana???.
masuk dalam lift..aku speechless..lelaki yg bersms tadi..meneruskan sms nya semula...lelaki sorang lagi yg berdosa besar tu boleh buat muka selamba..not even saya sorry to me..aku rase sakit ati..tapi tangan ku makin sakit..aku menggosok2 tangan ..aku dalam hati berkira2..nak je cakap..uols ni datang dari dalam utan ke..takde budi bahasa langsung.
balik umah cakap ngan hubby..hubby marah balik sebb katenye..nape tak sergah je org tu bila dah masuk lift..aku kate..speecless sebab tangan sakit sangat..tak dan nak pikir.
hasilnya..kerja seni lelaki itu di tangan ku...



tq la encik2 yg tak de sifat kemanusiaan..ni ke melayu yg beradab???...

8 comments:

NONIE AZIZ said...

mmg bahgal punya orang...

kirana said...

BAHAYA NYA...
NGN SAKIT HATI..SAKIT TANGAN LAGI..SABAU2

kak nomie said...

ish..tak say sorry pun..memang tak ada bahasa..dah buat salah tak reti cakap sori..

Mak Su said...

mmg patut dicakar2 jer tang mukanya ngan garpu

Mama-Danish & Sarah said...

patutnya doc. pelempang jer orang tu... sungguh tak reti berbudi bahasa...

dRGonDRonG said...

engal yg mmg sengal tahap sifu gaban tu...
kesian gile...
x psl2 u got tat mark...

Skin said...

cheh.. apa la laki tu.. but i like ur watch wahidah :)

dr_wahida said...

nonie,
setuju.

kirana,
sakit giler sampai skang ni bekas dah hilang sakit masih ade.

kak nomie,
tu lah mcm org dok dalam utan.

maksu,
mase tu takde garpu..kalo tak dah jadi kasim selamat dah

mama,
tu lah nak belajar jadi berani mcm tu.

drgon,
lama tak masuk..sihat?..abg pian kat ner now?

sakinah,
heheehe..tq.