Tuesday, November 18, 2008

it is an..erghh..scary..

assalamualaikum to all,

sebaik sahaja merehatkan badan di kerusi yg tak berapa empuk ni tiba2 ada ketukan di pintu bertalu2..sape pulak yg ketuk nih?..saya pon menyuruh masuk tanpa bangun utk membukanya sendiri (biasala..bapak ketua pon camtu)..

"dr..ada letak apa2 barang kat tepi tingkat ke? cleaner ade tanya, nampak mcm kayu..tapi pelik rupanya" kata sorang staff di jabatan fisio (not my department)..

saya pon ape lagi..kelam kabut, nak pegi selak langsir ke tak.."kak, sebelah dalam ke luar bende tu..saya tak letak ape2 sebelah dalam kat tepi tu"

"tak die belah luar..."

"mari la kak masuk sekali..." saya mengoffer sebb takut sebenarnya..ye la mane tau kut2 ular ke tegak kat situ"

sebenarnya..biar saya cerita serba sedikit keadaan bilik saya ni...satu bilik besar yang dibahagi dua dengan dinding menjadi satu bilik besar dan satu bilik kecil..bilik kecil tu bole la kalo nak solat orr berehat..sesuai jugak kalo letak sofa or lazy chair sambil2 tengok tv (yg tu lebih la tu)...tingkapnya adalah glass window covered with blinder..

sebb akak tu refuse dengan mukanya yg masih berpeluh2 sebb baru sampai keje or sebb takut tak tau la...

saya pon memberanikan diri utk ke bilik sebelah dalam dan menyelak bidai..makkk...saya pon terkejut..ape tuh..kaler cokelat..macam kayu buruk besar tertonggok kat tepi tingkap saya tak bergerak..muka tak nampak...

akak tu pon mengajak aku keluar utk melihat dari luar bilik melalui jalan....ish..pe tu..scary nye..mcm mane leh ade kat situ..bilik aku pulak yg die pilih...agaknya bunyi bising yg kitorang buat dah mengejutkan bende tu..sekali die pon pusing..eiiii..muke die...

betulla nih burung hantu..


"NI BURUNG HANTU...kan kak?"

"entahla akak pon tak tau"..
ye la memang sah..it is an owl..a sick owl i guess..nampak kesan die terberak2 kat tepi tingkap..

sian pulak saya tengok.. tapi muka die scary..

die pandang kitorang macam nak terkam..ape lagi..saya pon nak menyorok takut kene terkam..tetibe betul die bergerak dan terbang tapi bukan ke arah kami..die terbang ka atas bumbung...

dari jauh saya perhatikan keadaannya..tak berganjak..betulla die sakit. dalam hati terpikir..kesian burung tu..dari mana dtgnye dia..mungkinkah anak2 dan keluarga nya tertunggu2 kepulangan burung ni yg dari malam tak pulang sampai dah menjelang pagi...sayu pulak rasa hatiii..


kesan najis yg ditinggalkan

terbang ke atas bumbung...ni jauh tau..serius but then still nampak besar..can u imagine kalau kat depan mata..mau tak terkejut.

9 comments:

suhana said...

sesat agknya burung tu ek..dah lama x baca blog ko..byk tol update..mirul pon dah makin bsr n ensem..kompem bila dah bsr nnt akn break a heart or 2..:)

suhana said...

o ya..pinjam 'bapak ketua' aku ye..hihi

Mummy_ien said...

maybe burung ni sakit kotkan...itu yang macam tak sio je mukanye tu...kekekeke...salam kenal...

NONIE AZIZ said...

mesti burung ni sakit ni...Abah nonie penah tolong anak burung helang patah kaki...tiap-tiap hari kena bagi dia makan telur mata kerbau u...

A twist in my story said...

apsal x tangkap je..?? bley bela...ekekekek....

dr_wahida said...

SuN,
dah besar dah anak teruna tu..skit lagi leh sunat..ekekee..tq la sebb kasi aku pinjam bapak ketua ko tu ye..banyak lagi aku nak pinjam pasni.

mummy_ien,
welcome to my blog. hope to see you again.(orang perak ye?!)

nonie,
agaknye burung tu sakit terlepas dari zoo kut mlm tadi. pe khabar anak helang tuh?

nadhila,
nak tangkap?..besar bagak..dah tengok muka pon scary.

Hasnul Efendi Md Yusof (ANUL) said...

huiyooo..burung hantu..lama tak nampak..dulu penah gak singgah kat bumbung umah..belah dalam..terkejut gila bukak2 mata nmpk dia...huuuuu

Xis said...

Dr. W
hi... thanks for the link to my blog. At last I know who Dr. W is. Take care..

dr_wahida said...

Xis..

Ala...rahsia dah pecah...i malu sebenarnye..ewah2...apapun..salam kenal ye..u take care too..