Friday, December 5, 2008

Azam Pre-New Year

saya berazam:
nak jadi org yang tegas

(sebab selama ni lembut dan lembik so org tak respect)..kadang2 i langsung tak mencerminkan pensyarah D51..dari segi tingkah laku..selalu masih merasakan yang i sama level dengan mereka (students dll..mayb sebab terlalu ramah dan tak tegas)..masalahnya mungkin tak timbul kalau masyarakat melayu masih mengamalkan hormat menghormati..


selain itu, my hubby pon cakap i kene jadi mcm dia..consultant semua takut nak jumpa dia sebab dia seorang yg tegas dan well-organize..dengan dia hanya ada 2 jawapan..yes or no..takde tapi2 or sorry2.. (bole ke i jadi mcm die?)..dulu die pon cakap die tak suke tengok org macam tu..tapi bila die berada di kerusi itu die harus berubah (so, i pon kene berubah)..kalo tak org takkan hormat dan kerja pon jadi tak cemerlang (betulni..sebab terlalu banyak alasan bertapi-tapi..kita takkan berjaya)


satu lagi yg menaikkan bp i pagi2 ni ialah..bibik i yg sedia maklum suke bangun lambat hari ni lagi lambat die bangun..can u imagine hari ni die bangun kul 6.50..uol tau tak i bangun kul berapa every single day?..5.30 am..so sendiri mau pikirla..kalo selama ni pon die bangun lambat i dah sikit2 hangin (selalu 6.30)..hari ni mau tak menyirap..sape yg jadi mangsa???hadiff jugak yg kene marah..sorry mama takde maksudpon..tapi nak lepaskan kat bibik tak berani takut diapa2kan anak nanti waktu kita takde..so lepasni i nak bertegas dengan bibik..mungkin salah i jugak terlampau baik..mane nak cari bibik yg bole tido kul 9 bangun kul 6.50 kan??


oklah..satu tu dulu azam pre new-year..harap2 bila menjelang new year..saya dah jadi the new wahida..

6 comments:

Skin said...

good azam tahun baru.. i should also become more tegas and organised.. hehehe.. good luck kay and selamat menyambut aidiladha.. saya blk kelantan esok..harap2 tak banjir :)

izah said...
This comment has been removed by the author.
izah said...

hi there... salam perkenalan...baru perasan blog kita lebih kurang jer...anyway hope ur wish for year 2009 will come true.

dr_wahida said...

sakinah,
rindu la pulak kat uol..
saya beraya kat melaka..
nanti update blog ye..

izah,
nice to meet you.
itulah..sama la pulak kan..

suhana said...

salam aidiladha whdh..x sangka ek dh dkt new year n ko pon dh ada resolution utk nxt yr..gd luck utk resolution tu..moga ko akn lbh dhormati sbg srg lecturer.. n maybe aku pon patut jd lebih tegas..maksud aku spy kerja jd lbh organize..penting tu mmandangkan sakit malas nih asyik mnyerang aje..

dr_wahida said...

SuN,
Dulu aku tak nak jadi org yg digeruni, tapi lebih suka dihormati..tapi sedar atau tak..orang yg digeruni itulah yg dihormati..kalo kat sini ko boleh beza kan antara prof wan dengan sorang lagi. Prof wan bagi aku digeruni..then baru timbul dihormati..yg lagi satu tu tak digeruni so susah nak respect sebab kadang2 kita rasa mcm kawan2. betul tak? (mayb aku salah)