Tuesday, December 23, 2008

Nak kemana cuti ni?

salam sejahtera..semoga Allah melimpahkan rahmatNya ke atas kita semua..
hari ni adalah hari ke-2 terakhir sebelum saya bercuti sehingga new year. Timetable saya sangat pack. Harus menyetelkan apa yg tak setel lagi..i hate to bring along all the works during the vacation..bukan bercuti namanya..tapi nampaknya semua buku2 ini tak bole berenggang dengan tuan empunya diri..so saya wajib membawanya bersama..i have lectures on monday till friday exactly on the day after coming back from holiday..
and on the same day, same week, my hubby will be warded for a week for tonsilectomy (surgery utk buang tonsil)..semoga segalanya berjalan lancar dan tidak meninggalkan kesan yg tidak baik..tengokla, ade perubahan tak kat suara die nanti..
bermula 25/12, saya akan memulakan percutian ke cameron highland..kami dijangka bertolak awal pagi dan berhenti rehat di tapah..(amik mak sekali)..then meneruskan pendakian ke puncak cameron. Hotel yg dipilih cuma hotel 2 star memandang kan hotel yg bagus dah fully booked (serves me right..sape suh tak book awal2)..tak apala..sebab kat sana yg penting nya berjalan dan makan buah (aktiviti wajib). Saya menjangkakan tanah tinggi cameron akan bersuhu lebih sejuk memandangkan sekrang musim hujan.
sesiapa yg tak kenal, saya sebenarnya dilahirkan di tapah (kaki tanah tinggi cameron). thats why kalau baik tapah, memang sejuk especially waktu dinihari..air paip di rumah saya sangatla sejuk..kalau mandi pukul 11 pun still boleh menggigil (over la tu)...tapi serius memang sejuk.
my sis and her daughter pon akan join..sian khaleeda tak berjalan mane2 cuti sekolah nih..takpe.maksu & paksu bawak gi jenjalan ye..(kakak baru kehilangan suami sepertimane yg saya story pada entry raya ari tu)..we plan to spent 2 nights there and turun pada hari sabtu..
sabtu sampai sabtu depannya saya stay di tapah..(ada kenduri kawen cousin)..mayb ahad pagi or sabtu petang we all balik..
bloggers..you all ke mane cuti ni..story sket..kut2 bole curi idea tu next time...

3 comments:

nunudZ said...

wah...bestnye p cameron..!! one of my fav place to for a vacay..even tho xde bnde sgt kt ctu..tp..still best gak..the cold air...beautiful scenery..mmg bestlah kalo nk tenang2kan fikiran,kan..??

n the strawberries...???? mmmmm.....yummylicious..!!!

happy hols dr.wawa n have fun..!!! =)

dr_wahida said...

nunudz..

tq very2 much..semoga hilang segala stress dan masalah.

suhana said...

wahidah, ko pi la balik seme tpt yg kita b5 pernah pi dulu tu...imbas balik kenangan yg klaka n seronot waktu tu..ko ingat x lagi masa kita pi air terjun parit tu, ada mamat org asli yg dok ikut je kita..takut tol kan..