Friday, January 16, 2009

Bila bibik dah terlebih practise tekan tombol pintu toilet

Hai la bibik ku..
tertekan tombol dari dalam toilet
dan telah menarik pintu toilet dari luar
berlaku lebih kurang pukul 9 malam
menyebabkan angin puting-beliung melanda rumahku
sehingga amirul hadiff yg tak bersalah menangis terjerit2
kerana ketakutan kene marah + bunyi hentaman tukul & kaki abahnya ke pintu
akibat berang pintu toilet terkunci + perut lapar tak bole makan nasik keras sebab tekak belum baik...
dan aku semakin menjeruk rasa..memendam perasaan
sampai bilakah ini semua akan selesai??
aku yg baru berumur 30thn 4 bulan sudah terasa seperti terlalu tua
dipukul gelombang hidup..

rumah kecil tiangnya seribu..
rumah besar tiangnya sebatang..
kecil2 aku ditimang ibu [penuh kasih]..
dewasa ku di pukul gelombang [sedihnyer]

(jom nangis)...
uhukuhukuhuk

8 comments:

HEMY said...

eh??camne jenis tombol tandas umah u?umah i ada ruang utk bukak dengan duit syiling as a key

dr_wahida said...

Hemy,
ala jenis tombol bulat licin tu..memang takde space nak masukkan even kad sekeping pon takleh masuk. dinding tu cover (pintu tu cam disebalik dinding).

Mak Su said...

seksa yang menggilerkan

dLyn aZmi said...

adeh bibik ko ni.. mcm la baru sehari dok umah tu... sj je nk wat alasan xmoh kunci pintu lagi pasni..

dr_wahida said...

dLyn,
aku tak salahkan bibik tu 100%..memangla die yg bersalah..tapi aku pon penah gak terkunci bilik masa belajar dulu..cukupla pengajaran yg die terime lepas kene sembur ngan laki aku..tak cukup kene sembur siap berdentum dentam lagi ngan tukul ngan kaki penerajang kat pintu..memang berantu sampai aku lari naik atas sebab mirul pon dah nangis mcm kene sawan. nangis die satu malam esok bangun bengkak mata..aku risau gak kalo dibuatnye mogok sape nak jaga mirul..nak harap sape??

hayat said...

Kak Wahidah,

Lama tak dengar citer kak.. Sabar yer kak bibik saya pun penah terlupa kunci pintu bilik air.. Berangin btul saya nasib laaa umur dier 50 tahun kalu tak nak jer sembur muka dier!!

suhana said...

macam2 btul kerenah bibik ko..sabar je la ye..

dr_wahida said...

Juliana & SuN,

Bibik ni ok cuma biasala mentality org kg..bende2 ni tak amik kesah sangat.
The rest she is fine..rajin wat kerja, rajin berkebun..sayang mirul & sabar kerenah mirul more than his own mum. Cuma pada aku masalah die ialah culture.
Setakat ni die belum penah la buat hal lain.