Wednesday, January 7, 2009

setelah tonsil berpisah dr jasad

maka semalam pada pukul 8 pagi..hubby disorong ke OT seorang diri.
supposed to be at 11 tapi di awalkan & hubby pon tak sempat nak bgtau.
semalam adalah sehari dalam sejarah di mana i berulang alik dari pjaya ke kl and then ke hukm n then balik semula ke putrajaya.
pagi ke campus kl, at 10 balik ke hospital pjaya ingat leh babai2 hubby b4 masuk OT
sampai kat hosp..tengok dari tingkap nampak hubby dah terbaring tertido.
rupanya dah selamat di -ectomy kan itu tonsil.
tak berapa sedar sangat keadaannya masa tu sebab kesan anes yg masih bersisa.
bila dah sedar pepaham je la peritnya.
but then
saya terpaksa juga menggagahkan diri bertolak kul 1 ke HUKM since ade meeting kat sana.
thanks to ma & pa in law yg stay utk jaga hubby (kasih ibu di bawa ke syurga..kasih isteri ??)
habis je urusan di sana, saya bergegas semula pulang ke hospital pjaya.
jangan ditanya mcm mana saya ketika itu.
hanya menggagahkan diri dengan saki baki kederat yg ada.
stay kat hospital sampai kul 8.15 malam.
balik ke rumah melayan si comel itu pulak.
kul 12 tido (semalam just tido 2 jam sebb hadiff tetibe bangun kul 2.30 nak main sampai kul 5).
anyway..semua dah selamat.
lepas ni hubby dah tak leh jerit2..suara pon dah lain..huhu

8 comments:

izah said...

Bila Dr kata kasih ibu bawa kesyurga kasih isteri? teringat satu kes masa baru-baru kawin dulu, masa mula-mula nak menyesuaikan diri dgn perubahan alam rumah tangga. Bila ader selisih faham dgn mother in-law hubby pernah kata..." ibu abg itu satu-satunya, tapi isteri abg boleh dapat lebih dari 1, 4 pun abg mampu. Jadi jgn cuba cari sebab yang melibatkan ibu, sebab abg kenal ibu since abg dilahirkan tapi awak sebagai isteri baru beberapa bulan... so since that time rasanya saya lebih memikirkan kebajikan ibu mertua dari suami sendiri...okla berbaloi rasanya ada kemanisan dan ganjaran berkat kesabaran...

dr_wahida said...

izah,

hidup ni kene adil..mak dia, mak kita, mak kita mak dia..tapi kalau salah satu tak jadi..maka masalah akan timbul. mungkin masalah tak nampak di luar tapi makan di dalam. Ibarat dahan pokok yg dimakan bubuk...nampak diluar kukuh, tapi didalam rapuh..andai dipukul angin dugaan, bersepai jadinya..itulah perumpamaan hidup berumahtangga kalau masalah tak dapat diselesaikan secara adil.
(ini pandangan saya sahaja)

HEMY said...

alhamdulillah dh selesai...semoga hubby cepat recover

ishy...anak bangun nk main smpi kul 5.30..alamak..ready ke lum aku ni..

dr_wahida said...

Hemy,
hang kalo nak menikah..kene ready yg tu...kalo tak nangis bini hang nanti jaga anak sorang2.. :)

-anne- said...

Hi kak wahida..lama tak tegur. tgk2 dari jauh jer. zainie pun ada masalah mcm akak. anak zainie, si zahraa tu, bangun kul 2 pagi nak main smpi subuh..kita yang tak larat..huhu! anyway, just wanna wish u to have a prosperous year ahead..

dr_wahida said...

zaini haiii..
lama tak jumpa..selalu2 la masuk blog akak..& jgn lupa write something..the only way we could communicate..nanti akak masuk blog zaini ye..

jalan2 coket dtg sini ye..bilik akak tingkat 4.

suhana said...

banyak btul dpt pengajaran dari komen seme org kt sini nak2 yg pasal pselisihan ngan ibu mentua tu..wahhhh..kejam btul ayat tu..mmg btul apa yg dkata sbb bila dh kawen hak parents pompuan atas anak masing2 dh takde..hubby no. 1 n then famili dia dh jd famili isteri..but then suami kena la lbh timbang rasa ek..btw, moga hafiz cepat sembuh..

dr_wahida said...

SuN,
atas dunia suami bole la berlaku tak adil dengan merasakan isteri hak suami dan mak ayah isteri dah takde hak ke atas anak die and sekaligus berlaku tak adil. tapi kat akhirat nanti tau la mcm mana sebab mak ayah mertua tu sama je taraf ngan mak ayah kandung..menjawabla nanti kat alam barzakh.