Wednesday, January 14, 2009

Insiden lucah berlaku di rumah..mual + sakit ati!!!!

dasat tak tajuk ari ni?...
peristiwa ni berlaku pada hari sabtu lepas..
as u all know,
my hubby masih dalam mc lepas tonsilectomy ari tu..
so weekend baru ni kitorang just stay at home..
memandangkan hubby takleh makan2 lagi..
dalam kul 3 petang,
hadiff & i main2 bola kat depan rumah since cuacapon masa tu mendung je..
kira sesuai la nak beriadah ngan anak.
masa tu hubby i tengah tengok tv..
tetibe..hadiff pulak berry (buang air besar)..
so i pon bawak la die masuk umah nak basuh & ganti pampers..
kat rumah i ade satu toilet kat bawah...
biasa siang2 memang pakai toilet bawah..senang especially kalo nak mandikan anak.
design rumah ni yg i tak suke pintu toilet menagdap ke ruang tamu..tempat org melepak watching tv..(kebetulan masa tu hubby i bangun dari situ & keluar ke halaman rumah).
i pon pimpinla hadiff ke toilet..and then memegang tombol pintu sambil memusingkannya..
guess what..BIBIK I TENGAH MANDI TANPA SEURAT BENANG DAN HANYA DILITUPI OLEH BUIH2 SABUN...
ape lagi...i cepat2 tarik pintu sambil jerit dari luar..(ni first time i jerit kat die sebab dah tak bole kawal marah)
i cakap.."bibik nape tak kunci pintu ni.."
dia jawab.."tak bisa ning"
i balas balik.."tak bisa ape yg tak bisa..selama ni kunci bole aje.."
terdengar dari dalam cepat2 die tekan kunci tombol..
i dengan geram cakap " tu bole je..saje ye..nasib saya yg bukak..kalau tuan yg bukak tadi macam mana"..

saya terus kedapur..menahan marah..ya allah, geram takleh nak cakap..ini bukan pertama kali..dah kali kedua..dulu macam tu jugak..tak kunci pintu, tapi masa tu, i tolak pintu dia ade di sekali pintu so i tak nampak ape2..

but this time, masa i tolak pintu die tengah duduk atas toilet bowl tanpa seurat benang...gelap hati i ni haa dah ternampak mcm tu..nak muntah pon ade..

nasib masa tu hubby i keluar dari tunag tamu..kalo die yg nak masuk toilet tadi??..masa tu nak je cakap bodoh 100X..tapi dok pikir die jaga amirul hadiff elok2 selama ni ..i speecless..taktau mcm mana nak respond..

kalau u all cemane..kalo yg lelaki tu..entah2 kalo terkena mcm ni..insteadof tutup balik pintu tu cepat2 entah2..terus je agaknye masuk kedalam..heran manusia mcm ni takde perasaan malu..muke selamba je lepas tu.

3 comments:

suhana said...

dasatnyaa..ko ingat x bibik cuci toilet kat biookem dulu tu? kan dia pon pernah mandi dalam toilet x pakai apa2 n bukak lak tu pintu toilet yg dia tengah mandi tu (main door utk masuk ke toilet mmg la tutup tapi dh x kunci boleh aje masuk)..sampai tperanjat badak aku masa masuk toilet masa tu..kena la hati2 kan..nak2 sebab dia jaga anak ko..takut la jugak ngan amalan yg x elok yg dia serap kat anak2..budak2 kan cepat aje tiru perangai..susah jugak bila ada bibik nampaknya ek..

dr_wahida said...

suN,
besala..org seberang ni..bg diorang tak apa2 kut. kalo tak cemane leh dok umah kongsi bagai.
tapi tak semua mcm tu. ada yg high class tu ok.

entahla..aku dah tak kose lagi dah. aku doa selamat utk amirul hadiff je dah cukup. yg lain aku dah tak kesah.

Anonymous said...

kak wahida, jeng jeng jangan terkejut sebenarnya budaya dia org mmg mcm tu hau hau.... adik is yg study kat bandung dia kata dia terkejut tgk student2 perempuan dengan selambanya mandi bogel n x tutup pintu... n yg lagi best selamba je menggosok baju tanpa cover yg atas yg tergantung tuh.... heran x... adik is mula2 terkejut campur pelik campur heran bin abjaib rupanya2 tahla dah ramai sgt student yg asal sana lagu tu budaya agaknya... hau hau... adik is yg rasa malu... entah nak tayang kat saper dah kata asrama perempuan sesama perempuan jugaklah :P..... isnida