Thursday, January 22, 2009

meeting/seminar

last 2 days, a seminar was conducted not for the lecturers but for our postgraduate students under antioxidant & metabolism cluster. All lecturers/supervisors are welcomed to give comments on how the students progress or in other words to lead them on the right research path..

not interested to story so much on students projects but to tell you about the venue where the seminar was held.

Impiana KLCC Hotel & Spa..good place (simple hotel - 3 star hotel mayb)..& good food as well (some comments not variety- but i like the sushi..hehehe)..but just one thing cannot help - parking lot..so small and not suitable for a mpv or sedan cars (compact car ok)..tak percaya..tryla..nyesal nanti habis calar balar kereta..not only the individual parking is so small, but the way to get to another parking floor is tooooo small juga..nak corner tak muat beb..(ni lelaki pon cakap..jgn kate perempuan tak tau bawak kete)..some of them parked at the KLCC convention centre intead of in Impiana.

Last 2 weeks, we all had a 2-days meeting at palm garden hotel pjaya - nice place, nice food, car park yg puas hati nak memarking..adn bole main golf jugak kalau minat. Strongly recommended kalau you all nak wat ape2 event di sini..good price as well.

NAK TANYA PENDAPAT:
SILA RESPOND YE..

saya nak join British Council program ok tak?..
selepas ini ada banyak lagi conferences that i would like to go & have to go..have to present paper some more internationally & locally..

ok ke tak ok??? fees die 750.
ok tak?
nak upgrade my english yg makin lama makin layu mcm kangkung tumis belacan nih..

4 comments:

dLyn aZmi said...

oo..ko try x aiskrim goreng kat palm garden tu? sedap! yup true.. makanan kat situ quite ok lah..

impiana.. never been there.. tp dr luar pun dh sesak...

about english kat british council tu.. dunno how much it will help u though.. but kawan2 aku yg kureng english gi sana amik class utk ielts.. mmg score.. sbb diye train betul2 utk xm tuh..

speaking-wise.. no harm trying.. tak rugi pun.. ilmu kan.. ;)

dr_wahida said...

dlyn..

kat sane ade banyak..utk ielts ade utk bissness ade utk communication..up to us to choose..since dah dekat ngan office so aku plan why not aku try..jabatan pon kasi perlepasan..k la tu..sebb lepas niaku kene banyak gi osea gak..ni pon sebb perang2 ni dah cancel satu conference kat us..sebb diorang nak boikot. Kawan aku ade hantar adik aku kat sane..kate bagus..member aku sorang tu pon ade gi..memang berslang habis la bile dah keluar tu.

suhana said...

aku ingt dulu kita ada bbrp org kwn yg amik course kt british council n mmg bjaya tingkatkan eng dia org..dari segi bahasa ni, mmg payah tol nak maju melainkan kalau guna..mcm aku kat sini, nak btutur bhs yg aku baru stat belajar thn lepas..haru gak la..tapi aku seboleh mungkin btutur pakai bahasa ni..hari2 tengok anime n drama..dan aku rasa maju gak la seposen..ksimpulan aku sbnrnya kalu ada duit, baik try british council n kalau ada banyak masa, boleh tengok banyak citer omputih..:)

suhana said...

o, lagi satu..banyak kan baca buku omputih..ni cara camne aku majukan bahasa omputih aku..