Thursday, April 23, 2009

KL International Book Fair 2009


Semalam (Khamis), I went to PWTC..tujuan asal nak beli buku medical biochem..dan asalnya nak gi sendiri..taknak gi under library utk listing buku for medical student. dalam pikiran saya, kalo pegi sendiri lebih bebas..rupanya saya silap. Disebabkan ade masalah skit, saya tak jadi pergi sendiri dan sebb hati agak panas nak wat keje pon takleh sebb dok pikir book fair, lantas saya mencapai gagang telefon dan call librarian. mula2 tu rase mcm impossible nak ikut trip library sebb I tak kasi nama awal2 (tulah belagak)..tapi rezki menyebelahi, suara di hujung gagang kate..


"boleh, dr nak gi kul bape??"


I pantas menjawab, "now lah.."


katenye, "ok, nanti agent dtg amik"


I pon jalan terus ke library..dalam tu terpikir, kalo dibuatnya aku sorang je yg pegi trip ni tak ke naya..berdua2 dengan org yg tak dikenali dalam kete nak ke pwtc..(entah hen-sem ke entah tidak)...kalut gak pikir..rase cam nak cancel je bila dapat tau memangbetul I sorang je...alamak!!


nasib baik sempat call hp dr zakiah yg masa tu ke cow kit tengah nak beli nasi kat makcik lembik.


dr zakiah setuju...ye haa..dtgla itu driver dengan kete harrier menjemput 2 org pensyarah (yg sorang tu siap pakai jubah kelip-kelip nakgi book fair..kehkehkeh (aku la tu)...


sampai kat sana..kami diberi layanan yg best..siap lunch kat hotel Pan Pacific ngan datin (forgive me for my short term memory lost) (owner company teras bakti)...hikmah dr zakiah tak beli nasik kat makcik lembik dapat makan free kat hotel..best..siap ade sushi & oyster..woo-hoo..

I dah apply utk 1 textbook utk diri sendiri (utk dapat free)..yg lain beli sendiri..



tau ape yg di beli?..

jom tengok dalam beg free dr elsevier:

intai dalam skit:


Buku soalan exam..syyy...senyap..takpe budak medic seme dah abis exam dah. :)

novel TAK SEMANIS IMPIAN (SHARIFAH ABU SALEM


english novels..


bila nak baca?..entahla..ngan keje melambak ni..but at least I ade something yg motivate me utk terus hidup di waktu malam.


5 comments:

HEMY said...

ishy2...selama ni tak idup ek malam..terus tido kah balik umah Dr?

Nk gi, tp takleh la rmai2 crowded cmtu...

dr_wahida said...

anul, cik kak name wahida ni kul 9 dah tido..paling lewat 9.30. tapi dah 2 hari berjaya tido kul 11.30..(qadaa tido time belajar dulu asik tak cukup tido)..tau I buat pe..tulis blog, on Ym..chatting ngan member kat kolej perubatan tempat keje lama.

Anul jgn gi time cuti..time2 keje ok..takde la crowded sangat..boleh la tahan. gi malam ni lah..tutup kul 9.

izah said...

Dah berapa tahun book fair tu tak pernah gi pun...tahun ni cam nak gi plak... crowded tak dr?... bukan apa saya ni cepat lemas tempat-tempat crowded nih...sekarang ni dah dapat port baru beli buku & novel ada discount 20% lagi...

Mak Su said...

selamat membaca ya dr_wahida :)

dr_wahida said...

izah,
time saya gi tak le crowded sangat.tapi tak sesuai bwk anak kecik.

maksu,
berkobar..projek maksu tu saya blum contact lagi contact person nya..nanti ye.