Wednesday, February 18, 2009

Ikan oh ikan

semalam ada trial memancing kat kolam purtajaya..
mesti uol pelik kan..ade trial ke..
actually ppj nak anjurkan pertandingan memancing..
jadinye selepas ikan dilepaskan dalam tasik ade le trial dibuat..
hanya officers je boleh participate to ensure ikan yg dilepaskan itu memang pancing-able..
well, my hubby kan memang kaki pancing tapi bukan tangan pancing..
sebab tu kut he hardly dapat ikan (ni marah die ni kalo bace)..
bila dapat je tali putus..dapat je tali pon putus..
ade la penah die dapat ikan besar giler sampai sebulan makan tak abis..
but this time..congrates la to my hubby..
sebb berjaya mendapat 2 ekor ikan lampam lebih kurang 1kg seekor.

(sekor jek dapat bawak balik sebb sekor lagi dah dilepaskan balik dalam tasik tuh..syyyhh..diam2 sudah)


dah siap2 siang & cuci ngan asam baru teringat nak amik gambar..

6 comments:

Mama-Danish & Sarah said...

SALAM KENALAN....

IKAN NI KALAU GORENG GARING SODAPP, KENA PLAK NGAN NASI PANAS!!!! MAU HABIS 2 PINGGAN.

izah said...

Masak asam rebus tempoyak pun sedap tu...

HEMY said...

oohhh...satunya2 ikan plg besar aku pnh dpt pancing kat kampung pnya sungai ke parit besar nama dia

Fatin Helmi said...

bestnyer dpt mkn ikan pancing sendiri.. huhu..

Mak Su said...

goreng garing :)

p/s: maksu mancing kat pasar. ahaks

dr_wahida said...

Mama Danish & sarah,
salam kenal..
itula ingat sabtu ni nak wat ikan goreng cicah cili kicap.

Izah,
tempoyak takde le. nak pi beli pon tak berbaloi pulak.

Hemy,
Anul pancing pakai camera mane nak dpat. yg tu ikan lain dapat le.

fatin,
Best2..saya nakikut jugak nanti bila amirul hadiff besar sket lagi.

Maksu,
ye..nanti dah goreng saya paste gambar..hikhik.