Friday, February 13, 2009

melunaskan entry yg tertangguh

last entry, i ada kabarkan yg my family & i went to cameron highland..

tapi sebb takdak gambar (gambar takleh transfer..tunggu cabel baru)..takde rase cm nak story kat sini.

tapi bila digodek2 hp, ade la 4 keping..itupon gambar2 anakanda & khaleeda (si anak dare sunti)


ni masa nak masuk butterly farm..sejuk la time nih sebb musim hujan kan..mengigil si amirul sebb pakai seluar 3/4.



amirul heppy sangat dapat main strawberry ball..memang geram tengoks ebb merah2 bulat2 besar2..kakak khaleeda pon nak main jugak..2 sepupu yg macm belangkas masa kat sini..sanggup taknak turun dari hotel pi pasar malam sebb nak main ngan mirul..

kat pasar malam brinchang..banyak kan bende kiut2 kat belakang tu..khaleeda siap beli snow cap & shawl lagi..siap berglove bagai..sayang tak de snow..huhu

habis cerita cameron..tu je la gambar yg ade..

masuk cerita berganbar yg baru...

sebenarnya, i feel a bit guilty pasal menceritakan keburukan maid i kat sini..tapi this is the only way to share my feelings..

so i decided to post some pictures of mini kebun kat belakang rumah yg maid i usahakan yg dulunye belukar ( bukan blue car ye).

p/s: tujuannye di sini saya bersikap adil..die bukan tak bagus langsung..kebaikan nya juga saya hargai.

pokok limau purut

pokok daun pandan gemukpucuk ubi kurus dan kangkung



kangkung liar dah jadi kangkung jinak kat belakang umah i..

kirenya maid i ni takpayah dah nak beli sayur utk die makan hari2..sebb die tak nak pon makan sayur2 bandar ni..hari2 die makan kangkung/pucuk ubi/pucuk betik (baru nak idup)..

4 comments:

Mak Su said...

hujan kat CH hari tu, sister maksu gi sana kena ujann jer, last2 satu family plaks demam :(, tapi dah ok dah.

:)

dr_wahida said...

maksu,
ye lah..memang hujan. nasib kami ok sebb dok kat brincang. jadi tak payah travel jauh2 kalau nak gi mane2.

HEMY said...

I tanam kangkung dh jadi hutan kangkung tropika haaa

izah said...

Kita duk citer pasal maid bukan bermaksud memburukkan dia org, cuma somtimes bila dah tak tertahan tu yang terjadinya luahan perasaan jer. Lagipun kita dgn dia, 2 orang yang asing(org yang kita langsung tak kenal) nak cari penyesuaian tu kadang2 memang payah, lagi2 duk serumah.

* Last gi CH sebelum hubby sakit, kebetulan musim hujan tanah runtuh masa nak turun dari CH ke Tapah. Terperangkap terpaksa cari hotel balik untuk stay lagi satu malam.