Monday, February 2, 2009

Professor from Otago Uni

uhh..lamanya tak berblogging..
anyway, saya takde mod nak update sebab ade gambar2 penting semasa di cameron & my kazen wedding takbole di upload di sini..
tau nape?
cabel ilang..senang je jawapan kan..
camne nak wat? any idea?
kalo gambar kat hp bole la di bluetooth ke laptop..
masalah kat digicam cemane nak wat..
melainkan beli cabel baru..tu pon kalo available..kalo tak??
mujur yg misplace bende tu hubby ku..
kalo aku??..
arghh..pedulikan semua itu..
lepas ni aku tangkap pakai hp je lagi senang ati...
hajat ati pon nak beli camera SLR..ni duit dah cukup dah..cuma nak tunggu masa yg sesuai je.
please give some advice regarding buying a SLR camera..please anul..
last week, prof abraham from Otago uni dtg ke jabatan saya..meeting pasal research aging (brain aging)..hmm..nampaknya saya juga sangat berminat dengan research ni..nampaknya juga saya harus mengucapkankan bye bbye pada cancer research yg saya buat selama ni..kalau ade pon meby buat side research je kut..nw nak concentrate on aging research.


dlyn, ni professor form your uni..penah nampak ke?..heheheh..ade seminar nanti september kat new zealand..ade rezki saya pergi la. Nanti aku jumpa ko di sana ye.

6 comments:

HEMY said...

kalau nk beli dslr nnt bgtu ek..kena beli yg seswai ngan kehendak...kalau tak menyesall..haa

then kena gi kedai yg betul..kalau tak mahal..ada jual tu kabel nk pindah

dLyn aZmi said...

waaaa...
best nye..
prof medic tu aku x kenal lah..
medic nye school jauh dr aku hehe
anyway... dtg ler...
nsb baik bln 9..
sebabnye kan.. jeng jeng..
awl bln 10 if xde aral aku ke jepun kaco su hehe
tgh usha2 tiket skang ni..
(tp ni xmoh kecoh2 sgt nnt x jd hehe)

ko pape hal.. kalau jd dtg..kontek aku eh!

suhana said...

kalau plan nk pi new zland, harus la ada slr tu..beli jgn x beli..anyway, aku nyer sony tapi rmi pro nyer tukang gambar pakai nikon..dia org ckp factor lens..since aku x pro, lantak le..hehe

dr_wahida said...

hemy,
tula..nak tanya u..ok nanti bile dah ready nak beli, saya bgtau k.

dlyn,
insyaallah ade rezki aku gi..

suN,
tak sabar dah rasenya nak beli..now pon bole..tapi ni tengah pujuk ati suh tunggu dulu..aku minatla sangat dengan photography nih..dulu ade sorang student medic buat elective bende ni..suke aku tengok hasilnye.

dRGonDRonG said...

i agree wit HEMY, to buy a camera, it needs to fit wit u personally...
cos gud pics r produced not oni by the moments or things in it but oso bout d person who takes it...
when d photographer is heppi n smile at her subject, then d product wil b gud...
i was brought up, being told tat nikon is gud while pentax is ok..but tat was slr..now tat it has turn digital (dslr), it is better if u go to d shop n touch it...its even better if u can play wit it..gud luck ;D

dr_wahida said...

azam..
tq for the advice.